Nieuwsbericht januari

Beste relatie

2021. Een jaar waar ik naar uitgekeken heb. Allereest natuurlijk vanwege de hoop dat we dit jaar de vrijheid terugkrijgen elkaar weer te ontmoeten zonder allerlei beperkingen. Waarin we onze familie en vrienden kunnen omarmen en waarin ik u de hand kan schudden.

Een bijzonder jaar ook voor Textaafoam. Niet alleen zitten we vol plannen om u als klant (nog) beter te faciliteren met bijvoorbeeld een uitgebreide keuze in duurzame stoffen, we vieren ook ons 50-jarig bestaan. Bescheiden weliswaar maar vol trots.

Trots op de uitgebreide Textaafoam-familie die het idee van oprichter Frans van der Aa, mijn opa, liet uitgroeien tot het bedrijf dat u nu kent. Het was op 28 september 1970 dat hij Textaafoam inschreef bij de Kamer van Koophandel in Tilburg. Nog regelmatig krijgen we de vraag waar deze naam vandaan komt. Misschien daarom leuk om dat met u te delen! Textaafoam is een samenvoeging van

TEXT van textiel

AA van ‘van der Aa’

FOAM van de toenmalige handel in kussens.

Die handel in kussens is al 20 jaar geleden gestopt maar de naam dragen we onveranderd met trots!

In de loop van dit jaar delen we graag meer wetenswaardigheden over ons prachtige bedrijf en verrassen we u, zoals gebruikelijk, graag met artikelen en diensten die uw creativiteit ondersteunen.

Ook u wens ik van harte een geweldig, gezond en succesvol nieuw jaar toe.

Graag tot snel,

Mark van der Aa.

Mis niks en schrijf u in voor de nieuwsbrief:

 

Chinees Nieuwjaar, het volgende obstakel voor de supply chain?

In december ontving u een Corona-update van ons in uw mail. Een geruststellende mail; u hoefde zich geen zorgen te maken over uw bestellingen. Wel vroegen we om uw planning met ons af te stemmen zodat u zich ook over komende (nieuwe) orders en leveringen geen zorgen hoeft te maken. Want de lock down en de containerproblematiek stelt elke supply chain voor de nodige uitdagingen.

Gelukkig bewees ons partnership met u zich opnieuw: u deelde uw planningen en wij speelden daar op in. We zeiden het al eerder: communicatie staat aan de basis van een betrouwbare supply chain! 

En nu staat het Chinees Nieuwjaar – een jaarlijks terugkerende uitdaging voor supply chain – voor de deur. Hoe gaat dat lopen?

Ook in deze roerige tijden kunt u vertrouwen op onze OTIF (on time in full) leveringen. Hoe dat kan vertellen we u graag. Een beter begrip van de uitdagingen en hoe deze succesvol overwonnen kunnen worden, helpt namelijk ook om die betrouwbare supply chain te behouden.

Voorbereidingen CNY starten in oktober

De planning voor het overbruggen van de 2 tot 3 maanden waarin Chinese leveranciers niet hun normale uitleverritme hebben, start bijna een half jaar voor CNY. Op basis van het afzetpatroon, forecasts en beschikbare prognoses van klanten passen wij onze inkoop aan.

Niet verwonderlijk waren de veranderingen in het afzetpatroon door Covid 19 de grote uitdaging. Na een aanvankelijke daling van de vraag en afzet in het voorjaar van 2020, steeg de vraag naar – en afzet van onze nieuwe stofintroducties daarna snel tot grotere hoogtes. Bij gebrek aan een voorspelbaar afzetpatroon, zetten we een diversiteit aan middelen in om toch tot een betrouwbare forecast te komen.

Help! Minder voorbereidingstijd

Sluitingstermijnen voor de leveringen vóór CNY werden aanmerkelijk korter door allerlei bij-effecten van Covid 19, waardoor de druk op de forecast en planning nog verder toenam:

  • • De capaciteit van weverijen en hun toeleveranciers zoals ‘verfhuizen’ en garenleveranciers varieert;
  • • Vertraagde eerdere leveringen door afschaling in capaciteit, leggen beslag op de huidige capaciteit;
  • • Een tekort aan ruimte op containerschepen en beschikbare containers zorgt voor druk op het transport naar Nederland;
  • • De vraag naar meubels en daarmee interieurstoffen is overall toegenomen – ondanks regionale verschillen.

Partnerships voor succes

Onze visie op relaties met partijen in de hele keten (red. langdurige partnerships) bewijst opnieuw haar waarde. Juist door onze partnerships ervaren wij nu geen onoverkomelijke problemen. Samen met onze leveranciers en forwarders zorgen wij ervoor dat uw orders geleverd worden; ondanks vertragingen te wijten aan Covid 19 maatregelen in de havens van aanvoerroutes en ongekende tariefstijgingen in containerprijzen.

De orde van de dag is onvoorspelbaar

De onvoorspelbaarheid van vraag, afzet, productie- en transportcapaciteit blijft voorlopig aan de orde van de dag. Hoe Covid 19 zich verder ontwikkelt, blijft koffiedik kijken. Maar wij blijven communiceren met u en onze partners. Hoe meer informatie we hebben, hoe beter we kunnen anticiperen. Zo hebben we de beperkte buffers van onze leveranciers bijvoorbeeld gecompenseerd in onze eigen (inkoop)planning. Zo kunt u er vanop aan dat we uit voorraad blijven leveren.

Op basis van de beschikbare informatie en de voorraadmogelijkheden hebben wij ons maximaal ingezet om uw orders ook in het eerste kwartaal van 2021 On Time In Full uit te leveren.

Het jaar van de Os

Volgens de Chinese dierenriem is 2021 het jaar van de Os – om precies te zijn het jaar van de Metaal-Os. Het loopt van 12 februari 2021 tot en met 31 januari 2022.

De Os is het tweede teken in de twaalfjarige cyclus van de Chinese dierenriem. Jaren van de Os zijn onder meer 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033…

De Os was vroeger een nuttig agrarisch hulpmiddel in een samenleving waarin alles draaide om landbouw. Het teken symboliseert toewijding, doorzettingsvermogen en eerlijkheid.

In de Chinese cultuur is de Os een trouwe vriend die veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de maatschappij.

Mensen die in het jaar van de Os zijn geboren, hebben dezelfde eigenschappen als het dierenriemteken. Ze zijn ijverig, behoedzaam, trouw en altijd bereid om te helpen.

Er wordt gezegd dat de Os het tweede teken in de dierenriem is omdat hij de Rat had geholpen, maar deze hem later bedroog.

Volgens de mythe kondigde de Jade Keizer af dat de volgorde van de dierenriemtekens vastgesteld zou worden aan de hand van de volgorde van aankomst van twaalf dieren.

De Os had als eerste kunnen arriveren, maar was zo aardig om de Rat een lift op zijn rug te geven. Bij aankomst sprong de Rat echter snel van de Os af en kwam vóór de Os over de streep. Zo verloor de Os de eerste plek.

Schrijf u in voor de Textaafoam nieuwsbrief
voor het laatste nieuws over onze stoffen, handige weetjes en service-informatie