Corona: een masterclass in Supply Chain

Stagnerende aanvoerlijnen uit het Verre Oosten na het Chinees Nieuwjaar. Een paar weken later gevolgd door Europa. Noodgedwongen sluitingen en andere maatregelen om de pandemie tegen te gaan. Het bepaalde dit voorjaar en de zomer van 2020. Een interdisciplinair team van inkopers, logistieke en warehouse specialisten werkte 24/7 om de betrouwbaarheid van onze leveringen op peil te houden. Nieuwe prognoses en leverdata van bestellingen, aanpassingen in de modellen en planningen en natuurlijk het ontzorgen van onze klanten.

Informeren om te anticiperen

Van 6 februari tot en met 20 mei informeerden wij klanten wekelijks over de laatste stand van zaken, van algemeen nieuws tot de status van specifieke orders. In totaal verstuurden we zo’n 20.000 mails. We ontvingen veel positieve feedback over deze communicatie: met de informatie konden onze partners zo goed en zo kwaad als het ging anticiperen op de veranderingen veroorzaakt door Covid.

Communicatie: de heilige graal

Een goed contact en open overleg maakten het mogelijk om in te spelen op de wijzigingen in orders en leveringen. We kunnen eerlijk zeggen dat communicatie onze heilige graal is in de beheersing van onze supply chain. Zeker in onbekende en onzekere situaties als de huidige. We zijn dan ook trots op het feit dat we ons percentage OTIF leveringen aan klanten hoog hielden.

Het nut van forecasts en planningen tijdens onzekere perioden

Forecasts en planningen zijn gebaat bij voorspelbaarheid. Nu de Corona-onzekerheid voortduurt, vraagt dat om deskundigheid. Want hoewel we een mooi herstel van de markt zien in de regio’s waar consumenten investeren in hun interieur, blijft de vraag hoe Corona zich verder zal ontwikkelen. Het toerisme heeft verschillende nieuwe brandhaarden opgeleverd tijdens de zomer en economisch gezien is ook nog lang niet duidelijk hoe groot de impact gaat zijn. Onze professionals spelen daarom continue kort op de bal en namen de nodige voorbereidingen; ook nu kunt u vertrouwen op onze supply chain!

Zonder voorbereiding geen succes

Hebt u speciale acties in de planning of denkt u aan extra plaatsingen? Laat het ons tijdig weten zodat wij hierop kunnen anticiperen in onze voorraad. U hoort bovendien direct of en hoe de door u gewenste artikelen en meters beschikbaar zijn op het moment dat u ze nodig heeft.

Mis niks en schrijf u in voor de nieuwsbrief:

 

Schrijf u in voor de Textaafoam nieuwsbrief
voor het laatste nieuws over onze stoffen, handige weetjes en service-informatie